Κυριακή 30 Μαΐου 2010

"Ο Πάπας είναι αιρετικός" η ανακάλυψη της ταχινόπιττας!

Πιο πάνω ο Πάπας και ο Αρχ. Χρυσόστομος ο Β'

Με ενδιαφέρον παρακολουθούμε τόσο τον τύπο όσο και τα ΜΜΕ τον τελευταίο καιρό εν σχέση με τον περιβόητο ερχομό του Πάπα στην Κύπρο. Κάποιοι ενοχλήθηκαν πάρα πολύ με την άποψη κάποιων μητροπολιτών εν σχέση με το ότι ο Πάπας δεν πρέπει να έρθει στην Κύπρο. Βέβαια εμάς μας βρίσκει κάπως να διαφωνούμε με αυτό το ζήτημα καθώς είναι ο Πρόεδρος της Κ.Δ. και αυτός τον προσκαλεί και όχι κάποιος "Πνευματικός" μας ηγέτης.

Παρόλα ταύτα, σε μια συνέντευξη κάποιου μητροπολίτη χαρακτήρισε τον Πάπα αιρετικό. Αυτό δημιούργησε πρωτοσέλιδο σε θέμα εφημερίδας ή σε άρθρο. "Ο τάδε χαρακτήρισε τον Πάπα "αιρετικό"". Ε ναι δηλαδή ΤΙ είναι ο Πάπας;; Ορθόδοξος;; Έχει σχέση με την Ορθοδοξία;; Δεν κατάλαβα;; Και στο κάτω κάτω τι εστί αιρετικός για την Ορθόδοξο πίστη;; Άνθρωπος ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του αλάθητο, άνθρωπος ο οποίος έρχεται από μια καθαρά ΑΙΡΕΣΗ η οποία έγινε κυρίως για συμφεροντολογικούς σκοπούς (βλέπε σχίσμα εκκλησίας). Δηλαδή ΠΩΣ ο Πάπας ΔΕΝ θεωρείται αιρετικός; Με λίγα λόγια οι άσχετοι-σχετικοί δημοσιογράφοι αναζητώντας επί του θέματος ανακάλυψαν την ταχινόπιτα!

Αυτό μου θυμίζει τον καιρό των Αρχιεπισκοπικών εκλογών όταν συγκεκριμένος δημοσιογράφος ρώτησε συγκεκριμένο Μητροπολίτη γιατί λέγονται "Άγιοι". (Ξέρετε το 'Αγιος Λεμεσού π.χ. ή Άγιος Πάφου κ.ο.κ). Και ο Μητροπολίτης απλά του απάντησε ότι η "θέση" είναι καθαγιασμένη γιατί είναι ευλογημένη από τον Χριστό καθώς υπήρξε χειροτονία (με χειροτονία σε χειροτονία από τους Αγίους Αποστόλους). ΔΕΝ είναι Άγιος ο Μητροπολίτης!


Γενικά υπάρχει μια αδιαφορία από τους δημοσιογράφους εν σχέση με αυτά τα θέματα και καλά κάνουν πριν ασχοληθούν με κάτι να μελετούν καλά, ειδικά σε αυτά τα θέματα, καθώς δημιουργήται λάθος εντύπωση και στον κόσμο.

Ας ευχηθούμε, η έλευση του Πάπα να φέρει μόνο καλά για την Κύπρο μας και ας διεθνοποιήσει έστω και λίγο το πρόβλημα μας.

υ.γ.: Προφανώς ΔΕΝ περιμένουμε από τον κο Πρόεδρο να "διαφωτίσει" τον Πάπα αλλά από τον Αρχιεπίσκοπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου